OMGEVING

Le Petit Viala ligt in het departement Hérault, midden in de natuur en in de nabije omgeving van Béziers en Narbonne. Het domein ligt net buiten het gehucht Le Viala, dat op zich deel uitmaakt van het dorp Capestang, een charmant dorpje genesteld in de meanders van het Canal du Midi. Het kleinere en op een heuvel gelegen Poilhes ligt eveneens vlakbij; ook hier doorkruist het Canal du Midi het dorp. Waarom geen bootje huren om zelf eens op het Canal du Midi te varen?

Sportievelingen kunnen hun hart ophalen in de directe omgeving. Er zijn uitgebreide wandelmogelijkheden, met uitgezette routes. Ook mountainbiken en wielrennen is prachtig op de glooiende wegen en mountainbikepaden (www.canaldumidi.bike). Zowel de Middellandse Zee als de Pyreneeën zijn vlot bereikbaar vanuit Le Petit Viala.

De oude stad van Carcassonne is de grootste vesting van Europa en bestaat uit een versterkte kern – de Cité – en het Chateau Comtal. Ook het nieuwere en lager gelegen deel van Carcassonne heeft veel te bieden; mooie winkelstraten en gezellige pleinen met terrassen. Carcassonne ligt op een uurtje rijden van Le Petit Viala.

Zonnen en relaxen kan op ons domein, maar eveneens aan de nabij gelegen stranden van de Middellandse Zee in Gruissan, Valras, Sète, Sérignan of Cap d’Agde.

Leucate, een van de beste wind- en kitesurfspots van Europa, ligt op een klein uurtje rijden. Maar ook het iets minder bekende, maar lokaal veelgeprezen La Franqui is een fantastische plaats om van de wind en watersport te genieten.

Uiteraard kunt u ook genieten van de heerlijke mediterrane keuken en wijnen in een van de vele restaurants in de dorpen in onze omgeving.