OMGEVING

Nieuw: vogelkijkhut!

Eind 2023 hebben we op het domein een vogelkijkhut met vennetje aangelegd. Dit bleek al snel een groot succes, want vanuit de hut konden we al tientallen vogelsoorten spotten en fotograferen. Behalve vogels als hoppen, ooievaars, (kuif)koekoeken, zwarte roodstaartjes, roodborstjes, bijeneters en scharrelaars, kunnen ook vossen, dassen, smaragdhagedissen, groene kikkers en talrijke andere soorten de omgeving rondom de hut waarderen.

De hut is voor de helft onder de grond gebouwd, zodat je op gelijke hoogte met de vogels foto’s kunt maken. De afmeting is ca. 4 X 4 meter en biedt plaats aan maximaal vier personen. Het vennetje is speciaal gemaakt zodat de vogels en dieren hier gemakkelijk kunnen drinken en badderen.
Toegang tot de hut (niet beperkt tot mensen die in de gîte verblijven) is per uur of per dag, gelieve contact op te nemen voor meer details.


Le Petit Viala ligt in het departement Hérault, midden in de natuur en in de nabije omgeving van Béziers en Narbonne. Het domein ligt net buiten het gehucht Le Viala, dat op zich deel uitmaakt van het dorp Capestang, een charmant dorpje genesteld in de meanders van het Canal du Midi. Het kleinere en op een heuvel gelegen Poilhes ligt eveneens vlakbij; ook hier doorkruist het Canal du Midi het dorp. Waarom geen bootje huren om zelf eens op het Canal du Midi te varen?

Sportievelingen kunnen hun hart ophalen in de directe omgeving. Er zijn uitgebreide wandelmogelijkheden, met uitgezette routes. Ook mountainbiken en wielrennen is prachtig op de glooiende wegen en mountainbikepaden (www.canaldumidi.bike). Zowel de Middellandse Zee als de Pyreneeën zijn vlot bereikbaar vanuit Le Petit Viala.

De oude stad van Carcassonne is de grootste vesting van Europa en bestaat uit een versterkte kern – de Cité – en het Chateau Comtal. Ook het nieuwere en lager gelegen deel van Carcassonne heeft veel te bieden; mooie winkelstraten en gezellige pleinen met terrassen. Carcassonne ligt op een uurtje rijden van Le Petit Viala.

Zonnen en relaxen kan op ons domein, maar eveneens aan de nabij gelegen stranden van de Middellandse Zee in Gruissan, Valras, Sète, Sérignan of Cap d’Agde.

Leucate, een van de beste wind- en kitesurfspots van Europa, ligt op een klein uurtje rijden. Maar ook het iets minder bekende, maar lokaal veelgeprezen La Franqui is een fantastische plaats om van de wind en watersport te genieten.

Uiteraard kunt u ook genieten van de heerlijke mediterrane keuken en wijnen in een van de vele restaurants in de dorpen in onze omgeving.